0 / 5
(0 recenzii)
Aconcagua
Locație
Perioada
Ghid
Locuri disponibile
Înscriși la tură
Preț / persoană (LEI)
EUR
Echipament necesar
Detalii tehnice și organizatorice
Cine oare nu a auzit de acest vârf? Cerro Aconcagua este cel mai înalt vârf din America de Sud și unul dintre cele 7 faimoase vârfuri ale planetei, făcând parte din programul ”7 Summits”.
Așadar, fără prea multă introducere, într-o expediție de 19 zile vom escalada Vârful Aconcagua și totodată vom explora Pampasul Argentinian, urmărind ruta clasica.
PROGRAM:
Ziua 1, marți, 30 ianuarie 2024: Zbor București – Buenos Aires – Mendoza.
Ziua 2: Aterizăm în Mendoza, ne odihnim, facem briefingul și ne pregătim pentru expediție.
Ziua 3: Ridicăm permisele, facem aprovizionarea, pregătim bagajele. Urmează deplasarea cu autocarul (aprox. 3 ore) până la Penitentes (2700 m) sau Puente del Inca (2900 m), pe șoseaua care traversează Anzii către Chile. Cazare la cabana.
Ziua 4: Intrăm în “Parque Provincial Aconcagua” și după verificarea documentelor începem ascensiunea pe valea Horcones spre prima destinație, tabăra Confluencia. După 15 minute de mers, în față se profilează Aconcagua… la “doar” 4000 m mai sus! În aproximativ 4 ore de mers ajungem la tabăra Confluencia (3300 m). Cazare în corturile de campanie deja instalate. Program de voie și masa de seară.
Ziua 5: După micul dejun, plecăm în tura de aclimatizare spre Plaza Francia 4000 m. Se urmărește valea Horcones inferior și în cca 4 ore ajungem în locul numit Plaza Francia de unde putem admira o desfășurare impresionantă de 3000 m pe verticală: “Fața Sudică” a vârfului Aconcagua! De aici pornesc cele mai dificile trasee către vârf, accesibile doar alpiniștilor foarte experimentați. Dupa alte 4 ore de coborâre ne reîntoarcem la Confluencia, servim cina după care urmeaza binemeritata odihnă, pentru că a doua zi ne așteaptă o nouă provocare!
Ziua 6: Mic dejun, plecare spre Plaza de Mulas. Urmărim valea Horcones superior, o zonă deșertică presărată cu bolovani și rocă vulcanică. Servim o mică gustare la Piedra Ibanez și după un parcurs total de cca 9 ore ajungem la “tabăra de baza avansată” – Plaza de Mulas 4300 m. Cazare în corturi de campanie. Vizită la “servicio medico” (serviciul medical) pentru verificarea gradului de aclimatizare și a stării sănătății.
Ziua 7: Continuăm cu programul de aclimatizare. După micul dejun urcăm la Ghetarul Horcones superior, cca 4500 m, unde se pot admira formațiunile de gheață specifice acestei zone – “los penitents”. Seara mai facem o vizita medicală.
Ziua 8: Tot pentru aclimatizare vom urca pe Vârful Bonete (4920 m) sau Tabara Alaska (5350 m).
Ziua 9: Urcăm la Tabara Alaska 5350 m și la Tabara Nido de Condores 5600 m cu o parte din echipament, instalăm corturile. Toate eforturile noastre vor dura aproximativ 9 ore dus-întors.
Ziua 10: Urcăm din nou la Tabăra Alaska/ Tabara Nido cca 4-5/7 ore cu restul de echipament, organizarăm bivuacul, servim masa și pregătim ceai la primus pentru a doua zi. De aici avem o priveliste superbă asupra vârfului, care ni se arată foarte aproape (mai sunt însă 2600 m diferență de nivel).
Ziua 11: Strângem corturile și restul echipamentului și plecăm spre Tabăra Cholera. Trecem pe lângă tabăra Nido de Condores și dupa 6-7 ore ajungem la Tabara Cholera 5950 m. Priveliștea este magnifică! Se instalează corturile, masă ușoară, ceaiuri, pregătire pentru marea încercare!
Ziua 12: Trezire la ora 5, plecare în jurul orei 6, la lumina stelelor. Trecem pe lângă Piedras Blancas 6050 m, ajungem la Refugio Independencia 6350 m unde facem o pauză pentru ceai și pentru a ne monta colțarii. Plecăm mai departe, ajungem în locul numit “La Cueva” 6650 m, aflat la baza “Canalettei”. Este ultima oprire mai lunga înaintea “asaltului!”. Dupa 7-9 ore de la plecare vom fi pe acoperișul Americii – Cerro Aconcagua (6962 m)! După ce vom face fotografiile de pe vârf urmează coborârea care dureaza 4-5 ore până la Camp Cholera. Cina, ceai și binemeritata odihnă.
Ziua 13: După micul dejun strângem echipamentul și în aproximativ 5-6 ore vom ajunge înapoi la Plaza de Mulas. Cina la cabana ”Il Refugio” de lângă tabăra Plaza de Mulas.
Ziua 14: Mic dejun, coborâre la Guardaparque Horcones și de acolo la Puente del Inca.
Zilele 15-16: Zile de rezervă. În cazul în care totul decurge conform planului, vom reveni mai repede la Mendoza și apoi la Buenos Aires.
Ziua 17: Coborâre la Mendoza, unde ne cazăm, explorăm orașul și ne pregătim de lungul drum spre casă.
Ziua 18: Zbor Mendoza-Buenos Aires – București.
Ziua 19, sâmbătă, 17 februarie: Aterizăm la București cu o nouă realizare în palmares!
DIFICULTATE: dificil, ascensiune de altitudine.
CAZARE: hotel în orașe, cabana montane în partea inferioară a muntelui, corturi de altitudine în partea superioară.
MESELE: nu sunt incluse (aproximativ 20 – 30 EUR/zi).
Număr de participanți: minim 4
ECHIPAMENTUL și restul detaliilor vor fi prezentate participanților.
Servicii incluse în preț
- Toate biletele de avion (cursele internaționale și interne); - Taxele de aeroport; - Toate transferurile; - Transportul bagajelor din Mendoza până la Plaza de Mulas și retur; - Cazare în cameră dublă (la pensiune); - Cazare la priciuri (la cabană); - Cazare la cort.
Servicii neincluse în preț
- Mesele: (400 – 600 EUR); - Permis de ascensiune: 800 USD; - Asigurare, în funcție de preferințe: aproximativ 100 EUR; - Porteri de altitudine, opțional: 680 USD dus întors de la Plaza de Mulas la Cholera; BUGET TOTAL: 4600 – 5400 EUR în funcție de preferințe.
Alte mențiuni
1. Vom crea un grup de discuții cu toate persoanele participante din mai multe motive: - pentru oferirea tuturor informațiilor necesare cu privire la: condițiile de cazare, organizare, starea vremii, pregătire fizică, consultanță echipament individual, îndrumare etc; - după realizarea evenimentului, va servi pentru schimbul de impresii video și poze între participanți. 2. Chiar daca nu dorim acest lucru, numărul de locuri este strict limitat. 3. Toată informația necesară va fi prezentată participanților. 4. În cazul unor condiții meteo nefavorabile, pentru siguranța grupului, ghidul are dreptul să schimbe traseul. În cazul vremii TOTAL NEFAVORABILE ne rezervăm dreptul de modificare a perioadei de desfășurare a evenimentului, ce va fi comunicată din timp! 5. Nimeni nu vă garantează reușita ascensiunilor. Aceasta depinde foarte mult de factori precum vremea, specificul organismului, starea fizică, pregătirea și experiența anterioară.
Înscrieri la
Ca să vezi datele ghizilor intră în cont-ul tău e-Ghid.roRecenzii
0
(0 recenzii)
În cazul în care nu ești autentificat, vei fi redirecționat către pagina de autentificare.