0 / 5
(0 recenzii)
Drumeție începător la flori de primăvară în Munții Retezat, Vf. Custura și Piule
Locație
Perioada
Ghid
Locuri disponibile
Înscriși la tură
Preț / persoană (LEI)
EUR
Echipament necesar
- Bocanci pentru drumeție montană
- Pantaloni pentru drumeție
- 2 tricouri pentru drumeție
- Polar
- Pufoiacă sau încă un polar)
- Pelerină de ploaie
- Căciulă / buff
- Recipient pentru apă – 2L
- Frontală / Lanternă
- Ghiozdan / Rucsac 20 – 30l
- Pachet cu mâncare
- În caz că îți lipsește ceva din echipament, vom încerca să te ajutăm, doar menționează acest aspect la înscriere.
- Din motive de igienă cu bocancii nu te putem ajuta, dar te vom ajuta să alegi perechea de bocanci potrivită!
Detalii tehnice și organizatorice
Informații
Știți de ce s-a îndrăgostit Racoviță de Retezat și a pus bazele primului Parc Național din România?
Pentru că aici se putea conecta cu natura cel mai bine! Retezatul este muntele cu cea mai mare biodiversitate dintre toții munții din România.
Cum să nu te simți bine când ai parte de atâta natură sălbatică cu oxigen proaspăt de la pădurile seculare, cu mireasma florilor de la covoarele milioanelor flori, când îți încarci sufletul cu atâtea peisaje inedite!
Avem o veste bună! Am făcut Retezatul accesibil și persoanelor începătoare care nu au experiență în mersul pe munte! Dar este nevoie de puțină condiție fizică și voință. Dacă faci sport de 2 ori pe săptămână sau ești o persoană activă care umblă mult pe jos, îi perfect.
Ce vom face concret! Sâmbătă vom urca pe Vf. Custura la 2457m altitudine, de unde se vede fiecare centimetru din Retezat, un peisaj incredibil de frumos! Și da vom urca pe un traseu care are o cărare ușor de parcurs, fără zone tehnice sau expuneri.
A doua zi vom urca pe Vârful Piule din Retezatul Calcaros, unde ne așteaptă cu totul un alt peisaj decât cel din Retezatul Mare! Un peisaj mai pitoresc, cu piscuri calcaroase și chei. Locul în care cresc florile colț și caprele negre sunt la ele acasă.
Vom înnopta la fosta cabană de vânătoare a Regelui Carol II, fiind una dintre cele mai vechi și frumoase cabane din interiorul Parcului Național Retezat, Cabana Buta. Ea se află la altitudinea de 1580m și este amplasată într-o poiană în inima munților. Departe de civilizație. Gazdă și bucătar ne va fi cel mai vechi cabanier din România, are multe de povestit.
Despre Retezat putem scrie mult, așa cum a făcut-o și Racoviță, dar lăsăm natura să vă povestească când ajungeți acolo!
Hai să vezi cât de frumos poate fi Retezatul!
PERIOADA 26-28 Mai
TRASEU ZIUA 1 Cabana Buta (1570m) – Plaiul Mic (1900m) – Vf. Custura (2457m) – retur pe același traseu
- DIFERENȚĂ DE NIVEL urcare (+) 900m / coborâre (-) 900m
- LUNGIME TRASEU 12 km
- DURATĂ APROXIMATIVĂ 6-7 ore
- TIPUL TRASEULUI Dus-Întors
- NIVEL DE FITNES Moderat
DESCRIERE TRASEU (TEHNIC)
- Traseul este ușor de parcurs, fără zone tehnice sau expuse. Este doar o porțiune de aproximativ 300m lungime mai abruptă, dar cu pași mici trecem de ea, fără probleme.
TRASEU ZIUA 2 Cabana Buta – Vf. Piule – Stâna și Cheile Scorota
- DIFERENȚĂ DE NIVEL urcare (+) 683m / coborâre (-) 683m
- LUNGIME TRASEU 13 km
- DURATĂ APROXIMATIVĂ 6-7 ore
- TIPUL TRASEULUI Traversare
- NIVEL DE FITNES Moderat
DESCRIERE TRASEU (TEHNIC)
- Traseul în proporție de 70% este foarte ușor, la un moment dat va trebui să traversăm o muchie, la care poteca devine abruptă, urcarea durează cam o oră, dar cu pași mici și multe pauze,o vom urca cu succes. Coborâre este la fel, abruptă, ne ia cam o jumătate de oră să o coborâm. Înainte de coborâre, din șa, vom aborda Vârful Piule, care are o porțiune ușor tehnică, echipată cu lanțuri și ușor expusă. Are o lungime de 50m și este ușor de parcurs, fără risc e cădere în gol. Ghizi vor sta să vă ajute la fiecare pas, dar în caz că nu vă simțiți confortabili puteți aștepta în șa. Ocolul este de 30min. Oricum peisajul din șa vă tăia respirația.Sigur nu vă plictisiți.
- Ghizii vor fi lângă voi la fiecare pas!.
Transport
- Deoarece la turele noastre participă persoane din toate colțurile țării, nu asigurăm transport, însă oferim suport și asistență tuturor persoanelor care au nevoie de transport.
- Varianta 1 – În săptămâna evenimentului vei fi invitat pe grupul de whatsapp pentru organizare. Acolo comunicăm și vedem cine are locuri libere și cine are nevoie de loc în mașină. Chiar dacă ești din altă localitate decât Cluj, să știi că vin participanți cu noi din toate colțurile țării
- Varianta 2 – Dacă avem multe solicitări, colaborăm cu o firmă de transport și solicităm un microbuz. Plecarea în acest caz va din din Cluj-Napoca. Dacă nu ai posibilitatea să ajungi în Cluj, te putem lua de pe traseu cu microbuzul, sau căutăm în continuare un loc în mașina cuiva care vine din zona ta.
- Costul transportului, nu-l putem estima, este variabil. Depinde mult de numărul de participanți / mijlocul de transport, de unde pornesc și dacă ne deplasăm cu mașinile sau cu microbuzul.
- Nu te stresa, ne ocupăm noi de toată organizarea!
Cazare
- Cazarea va fi la Cabana Buta din Munții Retezat, 1570m altitudine. Vom dormi câte 3-4 persoane în cameră. Cabana este dotată cu restaurant, mai multe informații despre meniu după înscriere. La cabană există și posibilitatea să faceți duș cu apă caldă. Pretul pentru cazare va fi aproximativ 80 ron/persoană/noapte iar transportul cu jeep-urile off-road va fi aprox. 75 ron/persoană. Costul cazării nu este inclus.
Organizare
- 1 ghid montan / 12 participanți
- La peste 10 persoane vor fi prezenți 2 ghizi
- La peste 2 ghizi ai posibilitatea să-ți alegi ritmul de mers. Un ghid va merge mai repede, iar altu mai încet. Astfel nu vor mai exista divergențe legate de așteptarea pe traseu unii după alții.
- Poți merge în fața ghidului, pe propria răspundere. Înțelegem persoanele care au experiență, dar nu au cu cine merge pe munte. Și înțelegem nevoia câteodată de a merge înaintea grupului.
- Mergem în monom doar în condiții de forță majoră. De obicei se formează 2-3 grupuri în funcție de ritm, între aceste grupuri rămâne o distanță destul de mare, de care poți profita să te bucuri de natură în liniște sau să mergi în propriul tău ritm. Câteodată nu vrei nici prea repede, dar nici prea încet
- Schimbarea ritmului de mers. Câteodată pornești în forță, dar la un moment dat, obosești și vrei să o lași mai moale. Poți alege să mergi mai încet, așteptând ghidul din spate.
- Stai liniștit, nu abandonăm pe nimeni pe traseu!
- În caz de vreme nefavorabilă, ghizii montani își rezervă dreptul de a modifica traseul, în așa fel încât grupul să fie în permanență în siguranță.
Cine poate participa?
- Traseul se adresează tuturor persoanelor indiferent de experiență (nu este necesară experiență în drumeții); pot susține un nivel de fitnes moderat (umbli des pe jos / faci sport măcar 1 dată pe săptămână); au echipament adecvat mersului pe munte în drumeție (vezi lista de mai jos cu echipament).
- În caz că nu știi dacă ai o condiție adecvată pentru drumeție, doar contactează-ne și vom stabili acest lucru împreună.
- Ne rezervăm dreptul de a-ți recomanda o altă activitate, dacă considerăm că nu ți se potrivește această activitate sau să-ți returnăm banii înapoi.
Program
VINERI
- 22:00 - Ne întâlnim în Câmpul lui Neag
- 22:15 - Urcăm cu mașinile de terene la Cabana Buta
- 23:00 - Sosim la Cabana Buta
SÂMBĂTĂ
- 08:00 - Micul dejun
- 10:00 - Pornim în drumeție spre Vf. Custura
- 15:30 - Sosim la Cabana
- 17:00 - Sosim înapoi la Cabana Buta
- 19:00 - Cina
- 20:00 - Foc de tabără și chitară
DUMINICĂ
- 07:00 - Micul Dejun
- 09:00 - Pornim în drumeție
- 15:00 - Sosim în Cheile Scorotei
- 16:00 - Pornim spre Cluj
- 21:00 - Sosim în Cluj
Servicii incluse în preț
- Ghidaj montan autorizat și experimentat
- Echipament colectiv (truse de primul ajutor, spray autoapărare împotriva câinilor și urșilor, stații de comunicare, echipament tehnic în caz de nevoie)
- Consultanță în domeniul montan
- Organizarea transportului, cazării, închirieri de echipamente, autorizații și tot ce ține de logistica evenimentului
- Libertatea de a-ți alege ritmul de mers la peste 2 ghizi prezenți pe tură.
Servicii neincluse în preț
- Transport
- Mâncare
- Cazare
Alte mențiuni
Locuri limitate!
Garanții
- Dacă nu sunteți satisfăcuți de serviciile noastre.
- Dacă renunțați cu 14 zile înainte de eveniment.
- Dacă renunțați din motive medicale (în baza unei dovezi) banii pot fi folosiți la o altă tură.
- Dacă nu mai puteți participa din diferite motive, suntem de acord să găsiți un alt participant în locul vostru, cu condiția să se încadreze la nivelul de experiență a turei.
- În caz că tura este amânată sau anulată din cauza condițiilor meteo, banii vor putea fi folosiți la oricare din evenimentele viitoare organizate de noi.
Înscrieri la
Ca să vezi datele ghizilor intră în cont-ul tău e-Ghid.roRecenzii
0
(0 recenzii)
În cazul în care nu ești autentificat, vei fi redirecționat către pagina de autentificare.