0 / 5
(0 recenzii)
Elbrus - 5642 m
Locație
Perioada
Ghid
Locuri disponibile
Înscriși la tură
Preț / persoană (LEI)
EUR
Echipament necesar
Detalii tehnice și organizatorice
În vara 2024 reluăm una din turele noastre clasice și mergem să vedem lumea de pe cel mai înalt vârf al Europei – Elbrus!
Parte din programul Seven Summits și Seven Volcanoes, Elbrus este cel mai înalt munte și vulcan adormit din Europa, cu o altitudine de 5642 de metri. Este localizat în sudul Rusiei, la granița cu Georgia. S-a format oarecum diferit față de restul munților din lanțul Caucaz, din care face parte. Este un vulcan în straturi (stratovulcan) cu două vârfuri, format mai târziu, cu aproximativ 2,5 milioane de ani în urmă, ca urmare a unor procese geologice complexe și lungi: mai întâi, a apărut vârful vestic, iar apoi, în partea de est a craterului lateral, a început să se formeze un al doilea con.
PROGRAM:
Ziua 1, 10 iulie: Zbor București – Mineralnye Vody. Transfer și cazare la hotel în Mineralnye Vody.
Ziua 2: Transfer la Azau (2350 m), stațiunea de la poalele Elbrusului. Cazare la hotel, acomodare cu zona, verificare și ajustare echipament.
Ziua 3: Zi de aclimatizare. Vom urca în trei etape cu telescaunul, la cca 3000 m. Apoi urcăm la 3475 m pe Vârful Changed, apoi pe o creastă expusă, la 3700 m, pe Vârful Azau-Changed-Garabashi (dacă este posibil, în funcție de vreme și posibilitățile grupului). Vom coborî lent, pentru a sta cât mai mult la altitudine. Întoarcere la același hotel.
Ziua 4: Zi de aclimatizare. Vom merge până la stația de telecabină din Azau, urcăm cu telecabina, apoi pe jos până la refugiul Priut 11 (4200 m); revenim la hotel. Seara vom pregăti bagajul pentru munte.
Ziua 5: Urcăm cu telecabina, apoi bagajele cu ratracul până la un refugiu din zona de altitudine 4200 m, unde ne cazăm pentru 3 nopți. Aclimatizare, urcare cca 300 m, coborâre și prima noapte, din cele trei, la refugiu.
Ziua 6: Zi de aclimatizare. Urcăm până la 4800 – 5000 m. Pregătim ziua de vârf.
Ziua 7: Este ziua vârfului! Plecare în jur de ora 2:00 noaptea către vârf. Dacă vom avea noroc de timp bun și de un ritm ridicat de mers, vom savura răsăritul de pe acoperișul Europei! După imortalizarea reușitei ne întoarcem la refugiu, strângem bagajul și coborâm la Azau. Sărbătorim și ne odihnim.
Ziua 8: Zi de rezervă. În cazul încadrării în program se vizitează zonele limitrofe, izvoare termale și zona Mineralnye Vody.
Ziua 9, 18 iulie: Zbor Mineralnye Vody – București.
DIFICULTATE: dificil, orientat pe rezistență. Din punct de vedere tehnic, Elbrus este relativ ușor. Necesită condiție fizică bună și experiență anterioară pe munți hibernali.
CAZARE: hotel la poalele muntelui, refugiu-cabană pe munte.
MESELE: sunt incluse produsele alimentare pe partea de ascensiune. La prepararea meselor participă toți participanții.
Număr de participanți: minim 4
Servicii incluse în preț
- Voucher necesar pentru obținerea vizei; - Transport local Mineralnye Vody – Azau și retur; - Taxele de intrare în rezervații; - Pentru munte, organizatorul cumpără alimentele necesare, de comun acord cu participanții, în funcție de preferințele acestora. La refugiu se pun la dispoziție gaz, vase de gătit și se gătește cu participarea fiecăruia; - Ghid de turism, ghid montan pe tot parcursul expediției; - Asistență la obținerea vizei;
Servicii neincluse în preț
- Biletele de avion și taxele de aeroport; - Taxa de viză. Cetățenii români au nevoie de viză pentru Rusia. Se aplică cu minim 30 de zile înainte de data plecării. Pentru viză sunt necesare: voucher, asigurare de călătorie conform cerințelor de la https://www.vfsglobal.com/russia/romania/Tourist.html; - Alte mese decât cele menționate; - Suplimentul pentru cameră single 100 euro; - Echipamentul individual; - Asigurarea medicală; - Costurile suplimentare cauzate de întreruperea participării la expediție; - Alte cheltuieli personale.
Alte mențiuni
1. Vom crea un grup de discuții cu toate persoanele participante: - pentru oferirea tuturor informațiilor necesare cu privire la: condițiile de cazare, organizare, starea vremii, consultanță echipament individual, îndrumare etc; - după realizarea evenimentului, va servi pentru schimbul de impresii, video și poze între participanți. 2. Chiar daca nu dorim acest lucru, numărul de locuri este strict limitat! 3. Toată informația necesară va fi prezentată participanților. 4. În cazul unor condiții meteo nefavorabile, pentru siguranța grupului, ghidul are dreptul să schimbe traseul. În cazul vremii TOTAL NEFAVORABILE ne rezervăm dreptul de modificare/anulare a perioadei de desfășurare a evenimentului, ce va fi comunicată din timp! 5. Nimeni nu vă garantează reușita ascensiunii. Aceasta depinde foarte mult de factori precum vremea, specificul organismului, starea fizică, pregătirea și experiența anterioară.
Înscrieri la
Ca să vezi datele ghizilor intră în cont-ul tău e-Ghid.roRecenzii
0
(0 recenzii)
În cazul în care nu ești autentificat, vei fi redirecționat către pagina de autentificare.