0 / 5
(0 recenzii)
În Munții Făgăraș prin Canionul Valea lui Stan
Drumeție
Locație
Perioada
Locuri disponibile
7
Înscriși la tură
0
Preț / persoană (LEI)
EUR
Echipament necesar
- Bocanci de munte (pentru 3 sezoane sau de iarnă);
- Parazăpezi;
- O pereche de ciorapi groși;
- Pantaloni pentru drumeții montane;
- Tricou din material sintetic sau din lână tratată;
- Jachetă din fleece;
- Jachetă impermeabilă sau pelerină de ploaie;
- Mănuși din fleece;
- Căciulă, șapcă sau bandană tubulară;
- Lanternă frontală;
- Rucsac (maxim 35 lt.);
- Bețe trekking;
- Termos cu ceai și o sticlă cu apă;
- Mâncare (de preferat sandvișuri, legume sau o conservă cu pește în ulei de măsline).
Echipament opțional:
- Jachetă de tip softshell, hardshell sau din puf;
- Tricou cu mânecă lungă, șosete, pantofi sport de schimb în auto;
- Trusă de prim ajutor.
Detalii tehnice și organizatorice
Vom vizita, admira și ne vom fotografia într-unul din cele mai frumoase locuri ale României, Canionul Valea lui Stan, situat în Munții Făgăraș. Ne vom ajuta de cabluri, vom urca pe scări înalte, vom traversa râul de cel puțin 3 ori și la nevoie ne vom descălța, vom călca pe scoabe metalice montate în stânci și ne vom bucura încă odată de o drumeție superbă cu Bocancii veseli.
Detalii despre traseu:
- Locul de întâlnire va fi la ora 6 la Stația de Metrou Păcii sau în parcarea de lângă Barajul Vidraru la ieșirea din tunel în jurul orei 9:00.
- Vom parcurge o distanță de 1,7 km pe DN7C din parcare și până la intrarea pe traseu. Intrăm pe traseul marcat cu PR (Punct Roșu) și ne bucurăm de frumusețea traseului lung de 2 km pana la o pantă mai înclinată care ne va duce în Poiana Călugarița. Urcăm aproximativ 40 minute până în poiană și vom face o pauză de masă de aproximativ 30-45 minute. Ne continuăm traseul nostru de aproximativ 2 km prin poiană și pădure până la drumul forestier, un drum de 3 km care ne va conduce pe lângă Cascada Călugărița până la Barajul Vidraru.
- Grad de dificultate: mediu, necesită efort fizic moderat și o condiţie fizică bună;
- Distanța aproximativă: 9 km (în total);
- Timp de parcurs: aproximativ 6 ore (diverse pauze de maxim 5 min. pe traseu și o pauză de masă de 30-45 minute) în care urcăm aproximativ 450 m (altitudine) și coborâm 350 m.
Servicii incluse în preț
- Ghidaj montan și asistență turistică oferită de Mihai Acatrinei, Ghid de Turism Național și Montan, nr. atestat 6525 eliberat de Ministerul Turismului. Atestatul poate fi verificat accesând: http://turism.gov.ro/web/autorizare-turism/
Servicii neincluse în preț
- Transportul;
- Mesele;
- Alte cheltuieli personale.
Alte mențiuni
- Numărul de participanți la acest eveniment este de minim 3 și maxim 9 turiști;
- Ghidul montan își rezervă dreptul de a schimba traseul propus sau de a anula evenimentul în cazul în care prognoza meteo nu este una favorabilă desfășurării evenimentului în condiții de siguranță sau nu este îndeplinit numărul minim de participanți;
- Prognoza meteo, programul, traseul, orarul, echipamentul precum și alte informații importante vor fi trimise către fiecare participant prin SMS sau prin WhatsApp cu 1-2 zile în avans;
- În cazul în care renunțați să mai participați la eveniment, taxa de participare se returnează doar în situația în care găsiți un înlocuitor;
- Ghidul își rezervă dreptul de a interzice intrarea turiștilor în traseu, dacă aceștia nu au echipamentul montan recomandat de către organizator.
- Ne rezervăm dreptul de a selecta participanții.
- Deplasarea se va face cu mașinile personale. Dacă nu aveți transport propriu vă rog să menționați acest lucru la înscriere.
Înscrieri la
Ca să vezi datele ghizilor intră în cont-ul tău e-Ghid.roRecenzii
0
(0 recenzii)
Adauga o recenzie
În cazul în care nu ești autentificat, vei fi redirecționat către pagina de autentificare.