0 / 5
(0 recenzii)
Muntii Iezer- Păpușa
Locație
Perioada
Ghid
Locuri disponibile
Înscriși la tură
Preț / persoană (LEI)
EUR
Echipament necesar
Echipament obligatoriu: - bocanci de munte și rucsac. - haine de drumeţie adecvate sezonului, condiţiilor meteo și confortului personal în funcție de temperaturile din zilele respective, lucru pe care îl transmitem în informarea de dinainte de excursie. - șapcă și ochelari de soare; - lanternă frontală și baterii de rezervă; -trusă medicală ; -pelerină de ploaie; -baterie externa; -tricouri si sosete de schimb; -un polar; -rucsac de 40 litri; -izopren pentru cort.
Detalii tehnice și organizatorice
Traseele stabilite in cadrul programului sunt trasee de dificultate medie. Ambele trasee necesita conditie fizica medie. În prima zi ,data de 18.06.2022, distanta traseului este de 26.5 km. În a doua zi, 19.06.2022 distanta total a traseului va fi de 26 km si necesita o conditie fizica medie. Ambele trasee pot fi abordate de catre incepatori.
Servicii incluse în preț
ghizi montani acreditați de Ministerul Turismului ce te vor asista în cadrul drumeției. -cazare
Servicii neincluse în preț
-alte cheltuieli
Alte mențiuni
Alpine Expeditions vă invită în data 18-19.06.2022 de într-o frumoasă expediţie în Munţii Iezer-Păpușa care se întinde pe o perioadă de 2 zile.În aceste două zile vom parcurge o parte din această categorie muntoasă, extrem de frumoasă , și vom începe cu Muntele Văcărea cu Vf. Văcărea (2068 metri), Vf. Tărățoasa (2163 metri) şi Vf. Cățunu (2306 metri) apoi Muntele Iezeru Mare cu Vf. Iezeru Mare (2462 metri) şi cel mai înalt vârf din Munții Iezer-Păpușa, Vf. Roşu (2470 metri). Deasemenea nu vom rata nici Lacul Iezer care este un lac glaciar situat la înălţimea de 2130 metri şi care este o minunăție a naturii. După ce vom străbate aceste trasee ne vom îndrepta pe latura de nord-est a acestei categorii muntoase şi vom urca pe Vf. Păpușa (2391 metri) şi Vf. Bătrâna (2341 metri). Deasemenea vom trece pe lângă Crucea Ateneului care are o istorie aparte dar care are un mesaj extreme de important.Pe această cruce scrie „MARE EȘTI DOAMNE ȘI MINUNATE SUNT LUCRĂRILE MÂINILOR TALE" şi sugerează faptul că, pentru a ajunge sus trebuie să înfrunți greul, urcând panta abruptă a vieții spre un țel ce niciodată nu trebuie redus la unul singur odată ce este atins. S-a putut ajunge aici, se poate ajunge și mai departe ‘’. Munţii Iezer sunt ridicaţi între cursurile superioare ale răului Doamnei şi Dâmboviţei, care îi delimitează la nord, nordvest şi vest, către înaltele culmi ale Făgăraşului, precum şi la est, către creasta Pietrei Craiului. O largă cunună de culmi înalte şi golaşe, depăşind pe alocuri altitudinea de 2300-2400 m, se orânduieşte armonios în jurul obârşiilor unuia din principalele cursuri de apă argeşene - răul Târgului, sprijinindu-se pe doi piloni puternici - vf. Iezerul Mare, de 2462 m şi vf. Păpuşă, de 2391 m, ale căror creste alcătuiesc complexul montan care poartă denumirea de munţii Iezer.
Peisajul versantului nordic este mai aspru faţă de cel sudic şi ne înfăţişează un abrupt ale cărui linii de pantă sfârşesc deasupra obârşiilor Dâmboviţei, făcând să apară creste ascuţite şi stâncoase sau căldări glaciare, precum cele de la izvoarele Boarcasului sau ale numeroaselor fire de vale din zona Colţii lui Andrei. Acest aspect aspru îşi are corespondentul sudic la obârşia unor văi de abrupt ca Iezerul şi Călţunul, unde întâlnim circuri glaciare, precum şi un iezer alpin.
Aceste trasee le vom parcurge în două zile iar noaptea o vom petrece la cort, în zona Cabanei Voina ,Camping Voina într-un camping frumos cu foc de tabără şi poveşti.Deasemenea locul de camping este dotat si cu un bar iar la comanda putem pune in functiune si un gratar unde sa putem manca ceva si sa stam la povesti.
Înscrieri la
Ca să vezi datele ghizilor intră în cont-ul tău e-Ghid.roRecenzii
0
(0 recenzii)
În cazul în care nu ești autentificat, vei fi redirecționat către pagina de autentificare.